¿Què es el Rabdomiosarcoma?

És el càncer més freqüent dels anomenats “parts blandes”, originant-se principalment al múscul del cos. És un tumor agressiu (maligne).
Existeixen principalment dos tipus de Rabdomiosarcoma: l’embrionari, més freqüent en nens/es més petits i l’alveolar, més freqüent en nens majors i adolescents. La forma alveolar és la més agressiva i difícil de tractar.

Tractament

El tractament depèn del tipus de Rabdomiosarcoma i del lloc en el qual es trobi. Com a regla general, l’esquema inclou quimioteràpia i cirurgia per a l’extirpació del tumor primari associada o no a radioteràpia dirigida al mateix. Tant en casos con en tumor localitzats com aquells que s’identifiqui malaltia disseminada (amb metàstasis), els/les pacients/es reben quimioteràpia.

Superviència post-recaiguda

La supervivència post-recaiguda de la majoria dels/de les pacients amb RMS continua essent decebedora.  La mitat dels/de les pacients/es amb RMS recurrent, traspassaran per a progressió de la seva malaltia durant el primer any després de la recaiguda i el 90% en els 5 anys després d’aquesta.

Projecte

Aquest projecte consisteix en becar un investigador, durant un període de 4 anys aproximat, que treballi exclusivament amb la nova molècula i amb els teixits que tenen al banc de tumors, per a poder aplicar-los al model animal i posteriorment poder-los derivar a pacients directament.

APADRINA EL NOSTRE PROJECTE