Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

 • Aquest esdeveniment ja ha passat.

PYRENEES ICE SWIMMING FESTIVAL 2017. 1r CAMPIONAT DE CATALUNYA DE NATACIÓ D’HIVERN “OPEN”

març 18 @ 3:00 pm - març 19 @ 2:00 pm

Navegació d'Esdeveniment

_20170131_100703

PUIGCERDÀ: UN ESPAI PER A LA PRÀCTICA DE LA NATACIÓ EN FRED

Puigcerdà té tradició en esports d’hivern. La Vila és lloc de confluència de les estacions d’esquí que estan prop del seu terme municipal. Indrets en els quals es practiquen l’esquí en totes les seves modalitats. Puigcerdà és conegut, també, pel seu equip de hoquei sobre gel i per esportistes que han destacat, de forma individual, en la pràctica dels esports de muntanya o dels esports d’hivern. El municipi aspira a convertir-se en un espai de referència obligada de la natació en fred arreu d’Europa i del Món, tot i no ser pròpiament un esport d’hivern, atès que un esdeveniment d’aquestes característiques és rar que se celebri en una latitud tant al sud del continent europeu, i en un país mediterrani. La Vila sempre lligada amb l’aigua, pel seu estany artificial, es converteix en un lloc ideal per a poder practicar la natació en fred amb unes condicions de seguretat excepcionals (per la proximitat del nou hospital transfronterer), amb unes garanties de qualitat en relació als establiments hotelers i, finalment, en un entorn natural i paisatgístic immillorable.

NATACIÓ EN AIGÜES GÈLIDES

Som apassionats de la natació. Volem promocionar-la en tots els seus sentits. També en espais pocs comuns on nedar. En el nostre cas, en territoris d’aigües gèlides. Som una associació que treballa altruísticament per poder dur a terme experiències de natació en els nostres territoris més pròxims i també, al mateix temps, participar en altres indrets del món en proves de natació en gel o fred i a una certa alçada.

Així, estem en contacte i col·laborem amb altres nedadors, d’aquí i d’arreu, que opinen com nosaltres: promocionar la natació en aigua freda per millorar les condicions físiques i psicològiques dels esportistes, les seves relacions humanes i socials i per donar a conèixer, mitjançant les nostres accions esportives, certes malalties minoritàries per potenciar la seva investigació i estudi (Rabdomiosarcoma, Coroideremia, etc). Totes les travessies les organitzem amb unes garanties mínimes de risc sobre la salut dels nedadors/es,  i cada experiència en fred significa un nou repte de superació personal i en grup. Aquesta passió ens ha impulsat a organitzar, per segona vegada, el Pyrenees Ice Swimming Festival. 1r Campionat de Catalunya de Natació d’Hivern “Open”.

Tenim una certa experiència en travessies en fred. Hem organitzat dues travessies en fred en aquest mateix entorn. La primera, el 6 de desembre de 2015 (1a Travessia del Glaç); la segona, el 12 i 13 de març de 2016 (Pyrenees Ice Swimming Festival). Donada la bona acollida, i l’impacte mediàtic i social d’aquestes dues experiències, i donada la demanda internacional de fer una travessia d’aquestes característiques al sud d’Europa, hem pensat organitzar, novament, el Pyrenees Ice Swimming Festival, amb l’objectiu d’encabir-la dins dels dos circuits ((International Winter Simming Association (IWSA) i International Ice Swimming Association (IISA)), amb diferents proves de natació en el llac gelat de Puigcerdà, a 1.200 metres d’alçada. Les condicions de temperatura de l’aigua estaran entre 0 i 5 graus.

Així doncs, el Pyrenees Ice Swimming Festival. 1r Campionat de Catalunya de Natació d’Hivern “Open” tindrà lloc el proper 18 i 19 de març de 2017 . Vine a la cerca de noves sensacions de natació extrema en fred i a descobrir els paisatges naturals i magnífics dels Pirineus!

NORMATIVA I CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ

Podran participar totes aquelles persones majors de 18 anys que ho desitgin. Els/les participants que compleixin les condicions de participació i que estiguin federats (nacional o autònomica del país del participant) tindran prioritat. Tots els/les nedadors/es realitzaran totes les proves sota la normativa de la International Winter Simming Association (IWSA).

Per motius de seguretat aquesta travessia estarà controlada per les entitats organitzadores i només podran participar en la mateixa aquelles persones que s’hagin inscrit prèviament mitjançant la web de la travessia.

Per a formalitzar la inscripció definitiva del nedador/a aquesta travessia, l’organització tindrà en consideració tant el currículum esportiu en aigües gèlides i aigües obertes. Tindran prioritat aquells/es nedadors/es que han participant anteriorment en alguna travessia del circuit IWSA, IISA o les dues proves disputades anteriorment a l’Estany de Puigcerdà.

La participació estarà limitada a 60 participants per prova.

Per poder participar, és obligatori que els/les participants coneguin i acceptin expressament els termes dels document “declaració del nedador/a”, que estarà a disponible en el moment de la inscripció en la web de l’empresa que gestiona les inscripcions. Per poder participar, és obligatori que el participant coneguin i acceptin expressament tots els seus termes. L’organització pot demanar el DNI o similar per comprovar la identitat i l’edat del participant.

Contacte d’emergència. És responsabilitat de cada competidor per assegurar-se que les seves dades de contacte d’emergència siguin correctes i actualitzades al formulari de la pre-inscripció.

L’organització es reserva el dret de rebutjar qualsevol inscripció que no accepti els termes i condicions que quedin exposats en el present reglament. En cas de dubte, o de situacions que no apareixen exposades de manera explícita en aquest reglament, es quedarà a disposició del que disposi l’organització.

MODALITAT DE LA TRAVESSIA, CIRCUIT, HORARIS I DISTÀNCIA

La prova és considerada com dura i extrema, al ser el mes de març, segons la temperatura de l’aigua (0-5ºC), i l’estat de la superfície. Nedar i competir en aigua amb una temperatura de 5°C és un exercici molt perillós. El cos està exposat a estrès físic i mental greu. Els competidors han d’estar familiaritzats amb els possibles riscos de l’aigua en temperatura molt freda .

Les distàncies a recórrer seran les proves de la IWSA de 25m, 50m, 100m, 200m, 450m i 4x50m relleus en un circuit senyalitzat a l’Estany de Puigcerdà. Totes les proves individuals formaran part del 1r Campionat de Catalunya de Natació d’Hivern “Open”. Donades les condicions extremes, el/la nedador/a ha de ser conscient de quines són les proves que realment pot realitzar. Únicament, en el formulari de la pre-inscripció, s’anotarà a aquelles distàncies que sigui capaç de realitzar (sense neoprè, banyador estàndard amb un casquet, sense escarpins, ni guants, ni casquet de neoprè).

Per poder nedar la prova de 50m, prèviament, els/les nedadors/es han d’haver nedat la prova anterior.

Per poder nedar la prova de 100m, prèviament, els/les nedadors/es han d’haver nedat les proves anteriors.

Per poder nedar la prova de 200m i 450m, prèviament, els/les nedadors/es han d’haver nedat proves al circuït IWSA, IISA o bé haver participat en l’edició anterior del Pyrenees Ice Swimming Festival o la Travessia del glaç de 2016. També podran nedar aquest tipus de proves els/les nedadors/es que tinguin molta experiència en travessies de llarga distància o extremes.

Les persones que vulguin participar en la modalitat de relleu hauran d’indicar el nom de l’equip (en aquest formulari de la pre-inscripció).

L’estil permès oficialment és el crol. L’organització es reserva el dret de permetre al/a la nedador/a de nedar en braça (però només en casos especials i sota prèvia aplicació).

La modalitat de la prova serà individual. La competició se celebrarà en sèries de 4/6 persones. Està prohibit que els/les nedadors es capbussin i facin viratges.

Serà obligatori l’ús de la boia de seguretat –desades pels organitzadors, les ulleres de natació, així com el casquet de silicona o de làtex. Solament es podrà nedar amb els banyadors que s’espefiquen a la normativa IWSA.

En funció de l’estat en superfície del llac s’habilitarà una estructura construïda adhoc o unes boies per a poder realitzar les proves, tal i com s’estableix en la normativa IWSA.

El metge oficial tindrà la capacitat per decidir si un nedador pot continuar participant en les proves, quan la salut del nedador no estigui en condicions.

PROGRAMA DEL FESTIVAL:

Dissabte 18 de març (15h-19h):

 • 15h. 25 metres lliures
 • 16h. 50 metres lliures
 • 18h. 200 metres lliures.
 • 21h. Sopar del Pyrenees Ice Swimming Festival: Restaurant Tapanyam.

Diumenge 19 de març (10h-13h):

 • 10h. 100 metres lliures.
 • 11h. 450 metres lliures.
 • 12h. 4 x 50 metres relleus lliures.
 • 13h. Lliurament de premis.

El servei mèdic i l’organització tenen l’autoritat per a retirar de la travessia:

 • A aquell/a nedador/a que manifesti un mal estat físic evident.
 • A aquell/a nedador/a que presenti símptomes d’hipotèrmia.
 • Al nedador/a que no realitzi el recorregut complert.
 • Al nedador/a que no porti la identificació de manera visible, que la manipuli o que porti publicitat aliena a la prova.
 • Al nedador/a que manifesti un comportament antiesportiu o que reiteri les seves protestes cap a l’organització.
 • Tot nedador/a que incompleixi l’allò disposat en el present reglament.

En cas de que les condicions meteorològiques siguin molt adverses per a la realització de la prova i/o posin en perill el benestar dels nedadors/es, l’organització podrà decidir cancel·lar la prova. No hi ha dret a reemborsament.

SERVEIS DE LA TRAVESSIA

La travessia estarà degudament autoritzada i estarà vigilada per serveis de protecció i salvament contractades, servei mèdic, ambulància i el control tècnic del personal de l’organització.

Els/les nedadors/es estan coberts per una pòlissa d’assegurances de responsabilitat civil i d’una assegurança d’accidents, atenent al contingut del Decret 56/2003, 20 de febrer Decret 56/2003, de 20 de febrer, per qual es regulen les activitats fisicoesportives en el medi natural (DOCG núm. 3838, de 07.03.2003).

L’organització i els seus col·laboradors no seran responsables de qualsevol lesió o patiment per imprudència, negligència o falta de forma física del nedador/a.

L’avituallament estarà situat a la zona de sortida/arribada de la prova.

En aquesta part els/les nedadors/es disposaran de la protecció de zones calentes amb estufes.

RECOLLIDA DE DORSALS i BRIEFING

Els lliurament de dorsals i la bossa de regal de l’organització es lliurarà el primer dia de la prova, 18 de març de 2017. L’horari serà de 13h a 15h de la tarda. El brífing de la travessia s’explicarà via on-line.

PREMIS

Els premis es lliuraran el dia 19 de març de 2107, a les 13h. Aquesta prova està organitzada amb finalitats solidàries.

DOCUMENT DECLARACIÓ DEL NEDADOR/A

Com a participant inscrit al PYRENEES ICE SWIMMING FESTIVAL. 1r CAMPIONAT DE CATALUNYA DE NATACIÓ D’HIVERN “OPEN”. he llegit i accepto el reglament de la cursa i la següent declaració:

 • Que el sol fet d’inscripció a qualsevol prova implica que he llegit i accepto el reglament, que es troba a la pàgina web de l’esdeveniment.
 • Que declaro estar en bona forma física, haver-me entrenat suficientment per acabar les proves i haver comprovat el meu estat de salut per un mitjà autoritzat. Que estic físicament preparat per a la competició, tinc bona salut general, sense patir cap malaltia, defecte físic o lesió que pugui empitjorar per la meva participació a la prova. Si durant la cursa, patís algun tipus de lesió o qualsevol altre circumstancia que pogués perjudicar greument la meva salut, ho posaré en coneixement de l’organització lo abans possible.
 • Que sóc conscient de que la participació a qualsevol prova pot comportar un risc afegit per als participants. Per això, assisteixo de pròpia voluntat e iniciativa assumint íntegrament els riscos i conseqüències derivades de la meva participació.
 • Que sóc responsable de ser autosuficient per tota la durada de les proves i que disposo dels coneixements teòrics i pràctics necessaris per poder participar-hi, i del material esportiu adequat.
 • Que em comprometo a complir les normes i protocols de seguretat establerts per l’organització, així com a mantenir un comportament responsable que no augmenti els riscos per a la meva integritat física o psíquica. Seguiré les instruccions i acataré les decisions que prenguin els responsables de la organització (jutges, serveis mèdics i organitzadors) en temes de seguretat.
 • Autoritzo als serveis mèdics de la prova, a que em practiquin qualsevol cura o prova diagnòstica que pugues necessitar estant o no en condicions de sol∙licitar-la. Em comprometo a abandonar la prova si ells ho estimen necessari per la meva salut.
 • Autoritzo als organitzadors de l’esdeveniment a l’enregistrament total o parcial de la meva participació en el mateix, mitjançant fotografies, pel∙lícules, televisió, ràdio, vídeo i qualsevol altre mitjà conegut o per conèixer i cedeixo tots els drets relatius a la seva explotació comercial i publicitària que considerin oportú exercitar, sense que tingui dret a rebre cap compensació econòmica.
 • Accepto que l’organització és reserva el dret de variar total o parcialment el format de les proves, inclosa la suspensió en cas de força major d’acord amb el criteri de l’organització.
 • El participant, pel sol fet de participar en qualsevol prova, accepta aquest reglament. La seva interpretació i tot allò que no quedi expressament regulat, serà decidit per la Comissió Organitzadora.
 • Participo voluntàriament i sota la meva pròpia responsabilitat a la prova. Per això, eximeixo de qualsevol responsabilitat a la organització, col∙laboradors, patrocinadors i qualsevol altre participant, per qualsevol mal físic o material.
 • He estat informat de que les dades personals que he facilitat per a la inscripció seran incorporades en un fitxer propietat de la Nedant a Itaca Swim Association amb la finalitat de cursar la sol∙licitud d’inscripció, enviar publicitat dels esdeveniments, les activitats i/o productes. Les dades de les inscripcions seran cedides a CronoSports ALBECAM empresa propietària del web de l’esdeveniment amb la finalitat de gestionar les inscripcions, el que inclou la publicació dels noms i cognoms dels inscrits i la classificació final després de l’esdeveniment. Consento expressament en aquests tractaments.

Puc exercir els meus drets d’accés, rectificació, cancel∙lació i oposició al tractament de les meves dades, contactant mitjançant un correu a contacta@cerdanyanedant2017.com o bé enviant un correu ordinari: Nedant a Itaca Swimming Association Avd. dels Pirineus, 23 3-2 17520 Puigcerdà.

COM FER LES INSCRIPCIONS TRAVESSIA

Les inscripcions están tancades per límit de participants.

 

PUIGCERDÀ: UN ESPACIO PARA LA PRÁCTICA DE LA NATACIÓN EN FRÍO

Puigcerdà tiene tradición en deportes de invierno. La vila es lugar de confluencia de las estaciones de esquí que están cerca de su término municipal. Lugares en los que se practican el esquí en todas sus modalidades. Puigcerdà es conocido también por su equipo de hockey sobre hielo y por deportistas que han destacado, de forma individual, en la práctica de los deportes de montaña o los deportes de invierno. El municipio aspira a convertirse en un espacio de referencia obligada de la natación en frío en toda Europa y del Mundo, a pesar de no ser propiamente un deporte de invierno, dado que un evento de estas características es raro que se celebre en una latitud tanto al sur del continente europeo, y en un país mediterráneo. El municipio siempre ligado con el agua, por su lago artificial, se convierte en un lugar ideal para practicar la natación en frío con unas condiciones de seguridad excepcionales (por la proximidad del hospital transfronterizo), con unas garantías de calidad en relación a los establecimientos hoteleros y, finalmente, en un entorno natural y paisajístico inmejorable.

NATACIÓN EN AGUAS GÉLIDAS

Somos apasionados de la natación. Queremos promocionarla en todos sus sentidos. También en espacios pocos comunes donde nadar. En nuestro caso, en territorios de aguas gélidas. Somos una asociación que trabaja altruistamente para poder llevar a cabo experiencias de natación en nuestros territorios más cercanos y también, al mismo tiempo, participar en otros lugares del mundo en pruebas de natación en hielo o frío y a una cierta altura.

Estamos en contacto y colaboramos con nadadores/as de otros territorios que estan en consonancia con nuestros objectivos: promocionar la natación en aguas gélidas para mejorar las condiciones físicas y psicológicas de los deportistas, sus relaciones humanas y sociales y para poner de manifiesto y visualizar, mediante diferentes acciones deportivas, ciertas enfermedades minoritarias para potenciar su investigación y estudio: Rabdomiosarcoma, Coroideremia, etc. Todas las travesías están organizadas organizado con las máximas garantías de seguridad y de salud hacia los/las nadadores/as, y cada experiencia en frio significa un nuevo reto de superación personal y del grupo. Esta pasión nos ha impulsado a organizar, por segunda vez, el Pyrenees Ice Swimming Festival. 1r Campionat de Catalunya de Natació d’Hivern “Open”.

Tenemos una cierta experiencia en organizar travesías de aguas gélidas ya que hemos realizado dos eventos deportivos de estas características en este mismo entorno. El primero, el pasado 6 de diciembre de 2015 (1ª Travesía del Hielo en Puigcerdà). El segundo, el 12 y 13 de marzo de 2016 (Pyrenees Ice Swimming Festival). Por la acogida de ambos eventos, por el impacto mediático y social, y por la demanda internacional de hacer una travesía de estas características en el sur de Europa, hemos covenido que se celebre esta segunda edición en el circuito de la IWSA (International Winter Swimmimg Association) y en el de la IISA (International Ice Swimming Association), realizando diferentes pruebas de natación en el lago (helado) de Puigcerdà, a 1.200 metros de altura. Las condiciones de la temperatura del agua seran entre 0 y 5 grados.

Este Pyrenees Ice Swimming Festival. 1r Campionat de Catalunya de Natació d’Hivern “Open” tendrá lugar el próximo 18 y 19 de marzo de 2017. Ven a la búsqueda de nuevas sensaciones de la natación gélida y a descubrir los paisajes naturales y magníficos de los Pirineos!

NORMATIVA Y CONDICIONES DE PARTICIPACIÓN

Podrán participar todas aquellas personas mayores de 18 años que lo deseen. Los/las participantes que cumplan las condiciones de participación y que estén federados tendrán prioridad. Todos los/las nadadores/as realizarán todas las pruebas bajo la normativa de la International Winter Swimming Association (IWSA).

Por motivos de seguridad esta travesía estará controlada por las entidades organizadoras y sólo podrán participar en la misma aquellas personas que se hayan inscrito previamente mediante la web de la travesía.

Para formalizar la inscripción definitiva del nedador/a esta travesía, la organización tendrá en consideración el currículum deportivo en aguas gélidas y en aguas abiertas. Tendrán prioridad aquellos/as nedadores/as que han participanto anteriormente en alguna travesía del circuito IWSA, IISA o las dos pruebas desarrolladas anteriormente en el lago de Puigcerdà.

La participación estará limitada a 60 participantes por prueba.

Para poder participar, es obligatorio que los/las participantes conozcan y acepten expresamente los términos de los documento “declaración del nadador/a”, que estará a disponible en el momento de la inscripción en la web de la empresa que gestiona las inscripciones. Para poder participar, es obligatorio que el/la participante conozcan y acepten expresamente todos sus términos. La organización puede pedir el DNI o similar para comprobar la identidad y la edad del participante.

Contacto de Emergencia. Es responsabilidad de cada participante asegurar que sus contactos de emergencia están detallados y actualizados en el formulario de la pre-inscripción.

La organización se reserva el derecho de rechazar cualquier inscripción que no acepte los términos y condiciones que queden expuestos en el presente reglamento. En caso de duda, o de situaciones que no aparecen expuestas de forma explícita en este reglamento, se quedará a disposición de lo que disponga la organización.

MODALIDAD DE LA TRAVESÍA, CIRCUITO, HORARIOS Y DISTANCIA

La prueba es considerada como dura y extrema, al ser el mes de marzo, según la temperatura del agua (0-5°C), y el estado de la superficie. La natación y las carreras de natación en agua con una temperatura de 5°C es un ejercicio muy peligroso. El cuerpo está expuesto a estrés físico y mental grave. Los competidores deben estar familiarizados con los riesgos posibles de piscina de agua fría.

Las distancias a recorrer serán las pruebas IWSA de 25m, 50m, 100m, 200m, 450m y 4×50 relevos en un circuito señalizado en el lago de Puigcerdà. Todas las pruebas individuales formaran parte del 1r Campionat de Catalunya de Natació d’Hivern “Open”. Dadas las condiciones extremas, el/la nadador/a debe ser consciente de cuáles son las pruebas que realmente puede realizar. Únicamente, en el formulario de la pre-inscripción, se anotará a aquellas distancias que sea capaz de realizar (sin neopreno, bañador estándard, sin escarpines, ni guantes, ni gorro de neopreno).

Para poder nadar la prueba de 50m, previamente, los/las nadadores/as deben haber nadado la prueba anterior.

Para poder nadar la prueba de 100m, previamente, los/las nadadores/as deben haber nadado las pruebas anteriores.

Para poder nadar la prueba de 200m y 450m, préviamente, los/las nedadores/as deben haber nadado pruebas del circuito  IWSA, IISA o haber participado en la edición anterior del Pyrenees Ice Swimming Festival o la Travessia del glaç de 2016. También podrán nadar este tipo de pruebas los/las nadadores/as que tengan mucha experiencia en travesías de larga distancia o extremas.

Las personas que quieran participar en la modalidad de relevo deberán indicar el nombre del equipo (en el formulario de la pre-inscripción).

El estilo permitido oficialmente es el crol. La organización se reserva el derecho de permitir al/a la nadador/a de nadar en braza (pero sólo en casos especiales y bajo previa aplicación).

La modalidad de la prueba será individual. La competición se celebrará en series de 4/6 personas. Está prohibido que los/las nadadores se zambullan y hagan virajes.

Material obligatorio. Será obligatorio el uso de la boya de seguridad –previstas por la organización, las gafas de natación, así como el gorro de nadar de silicona o de làtex. Sólo se podrán nadar con los bañadores que se especifican en la normativa IWSA.

De forma excepcional, dada la temperatura del agua, en función del currículum del nadador/a, algún/a participante podrá realizar esta travesía con neopreno. Además, si algún/a participante considera el uso del escarpines y guantes para nadar le serán aceptados. Las personas que naden con neopreno no podrán homologar las pruebas bajo la normativa IWSA.

En función del estado en superficie del lago se habilitará una estructura construida adhoc o unas boyas para poder realizar las pruebas, tal como se establece la normativa IWSA.

El médico oficial tendrá la capacidad para decidir si un nadador puede continuar participando en las pruebas, cuando la salud del nadador no esté en condiciones.

PROGRAMA DEL FESTIVAL:

Sábado 18 de marzo (15h-19h):

 • 15h. 25 metros libres.
 • 16h. 50 metros libres.
 • 17h. 200 metros libres.
 • 21h. Cena del Pyrenees Ice Swimming Festival: Restaurant Tapanyam.

Domingo 19 de marzo (10h-13h):

 • 10h. 100 metros libres.
 • 11h. 450 metros libres
 • 12h. 4 x 50 metros relevos libres.
 • 13h. Entrega de premios.

El servicio médico y la organización tienen la autoridad para retirar de la prueba:

 • A aquel/lla nadador/a que ponga de manifiesto un mal estado físico evidente.
 • A aquel/lla nadador/a que presente síntomas de hipotermia.
 • Al nadador/a que no realice el recorrido establecido.
 • Al nadador/a que no lleve la identificación de manera visible, que manipule o que lleve publicidad ajena a la prueba.
 • Al nadador/a que manifieste un comportamiento antideportivo o que reitere sus protestas hacía la organización.
 • Todo nadador/a que incumpla lo dispuesto en el presente reglamento.

En caso de que las condiciones meteorológicas sean muy adversas para la realización de la prueba y/o pongan en peligro el bienestar de los/las nadadores/as, la organización podrá decidir cancelar la prueba. Sin derecho a reembolso.

SERVICIOS DE LA TRAVESÍA

La travesía estará debidamente autorizada y estará vigilada por los servicios de protección y de salvamento contratados, servicio médico, ambulancia y el control técnico del personal de la organización.

Los/las nadadores/as están cubiertos por una póliza de seguros de responsabilidad civil y de un seguro de accidentes, atendiendo al contenido del Decret 56/2003, de 20 de febrer, por el que se regulan las actividades físico-deportivas en el medio natural (DOCG núm. 3838, de 03.07.2003).

La organización y sus colaboradores no serán responsables de cualquier lesión o sufrimiento por imprudencia, negligencia o falta de forma física del nadador/a.

El avituallamiento estará situado en la zona de salida/llegada de la prueba.

En esta parte los/las nadadores/as dispondrán de la protección de zonas calientes con estufas.

RECOGIDA DE DORSALES Y BRIEFING

La entrega de dorsales y la bolsa de regalo de la organización se entregara el primer día de la prueba, 18 de marzo de 2016. El horario será de 13h a 15h de la tarde. El bríefing de la travesía se explicará vía on-line.

PREMIOS

Los premios se entregarán el día 19 de marzo de 2107 a las 13h.

DOCUMENTO DECLARACIÓN DEL NADADOR/A

Como participante inscrito en PYRENEES ICE SWIMMING FESTIVAL. 1r CAMPIONAT DE CATALUNYA DE NATACIÓ D’HIVERN “OPEN”  he leído y acepto el reglamento de la carrera y la siguiente declaración:

 • Que el solo hecho de inscripción a cualquier prueba implica que he leído y acepto el reglamento, que se encuentra en la página web del evento.
 • Que declaro estar en buena forma física, haberme entrenado suficientemente para terminar las pruebas y haber comprobado mi estado de salud por un medio autorizado. Que estoy físicamente preparado para la competición, tengo buena salud general, sin padecer enfermedad, defecto físico o lesión que pueda empeorar por mi participación en la prueba. Si durante la carrera, sufre algún tipo de lesión o cualquier otra circunstancia que pudiera perjudicar gravemente mi salud, lo pondré en conocimiento de la organización lo antes posible.
 • Que soy consciente de que la participación en cualquier prueba puede conllevar un riesgo añadido para los participantes. Por ello, asisto de propia voluntad y iniciativa asumiendo íntegramente los riesgos y consecuencias derivadas de mi participación.
 • Que soy responsable de ser autosuficiente para toda la duración de las pruebas y que dispongo de los conocimientos teóricos y prácticos necesarios para poder participar, y del material deportivo adecuado.
 • Que me comprometo a cumplir las normas y protocolos de seguridad establecidos por la organización, así como a mantener un comportamiento responsable que no aumente los riesgos para mi integridad física o psíquica. Seguiré las instrucciones y acataré las decisiones que tomen los responsables de la organización (jueces, servicios médicos y organizadores) en temas de seguridad.
 • Autorizo ​​a los servicios médicos de la prueba, a que me practiquen cualquier cura o prueba diagnóstica que puede necesitar estando o no en condiciones de solicitarse y me comprometo a abandonar la prueba si ellos lo estiman necesario para mi salud.
 • Autorizo ​​a los organizadores del evento a la grabación total o parcial de mi participación en el mismo, mediante fotografías, por ∙ películas, televisión, radio, vídeo y cualquier otro medio conocido o por conocer y cedo todos los derechos relativos a su explotación comercial y publicitaria que consideren oportuno ejercitar, sin que tenga derecho a recibir ninguna compensación económica.
 • Acepto que la organización se reserva el derecho de variar total o parcialmente el formato de las pruebas, incluida la suspensión en caso de fuerza mayor de acuerdo con el criterio de la organización.
 • El participante, por el solo hecho de participar en cualquier prueba, acepta este reglamento. Su interpretación y todo aquello que no quede expresamente regulado, será decidido por la Comisión Organizadora.
 • Participo voluntariamente y bajo mi propia responsabilidad en la prueba. Por ello, eximo de cualquier responsabilidad en la organización, colaboradores, patrocinadores y cualquier otro participante, por cualquier daño físico o material.
 • He sido informado de que los datos personales que he facilitado para la inscripción serán incorporados en un fichero propiedad de la Nedant a Itaca Swim Association con la finalidad de cursar solo solicitud de inscripción, enviar publicidad de los eventos, las actividades y / o productos. Los datos de las inscripciones serán cedidos a CronoSports ALBECAM empresa propietaria de la web del evento con la finalidad de gestionar las inscripciones, lo que incluye la publicación de los nombres y apellidos de los inscritos y la clasificación después del evento. Consiento expresamente en estos tratamientos.

Puedo ejercer mis derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición al tratamiento de mis datos, contactando mediante un correo a contacta@cerdanyanedant2017.com o bien enviando un correo ordinario: Nedant a Itaca Swimming Association Avd. dels Pirineus, 23 3-2 17520 Puigcerdà.

COMO HACER LAS INSCRIPCIONES DE LA TRAVESÍA

Las inscripciones están cerradas por límite de participantes. 

 

PUIGCERDÀ: A PLACE FOR SWIMMING ON ICE

Puigcerda has tradition in Winter sports. The village is a confluent place for skying stations next to his municipality. Places where are practiced all modalities of sky. Puigcerda is recognized for his team of ice hockey and athletes who have highlighted on mountain sports or winter sports.

The village wants to become on a referenced place to the ice swimming around Europe and the world, despite not being a winter sport that is practiced in a latitude so to the south of the European continent, and in a Mediterranean place. The village has been always close to the water for his artificial lake, and has become in a perfect place for practice ice water swimming with very good conditions (closer to the Hospital transfronterer), with good quality hotels, and an unbeatable natural environment.

ICE WATER SWIMMING

We are passionate to the swimming. Want to promote it in all senses. Including places less commons for swimming. Our case, in places with iced water. We are an association who works altruistic to carry out swimming experiences in our territory and participate in other places of the world in competitions on iced water.

We are on contact and collaborate with other swimmers around the world who think like us: promote the iced water swimming for improve the physical and psychological conditions to the athletes, his human relations for announce minority diseases for promote his investigation and study  (Rabdomiosiosarcoma, Coroideremia, etc). All the crossings are organized with minimum guarantees risk on the swimmers health, and every experience on ice means a new challenge to overcome personal and group. This passion has prompted us to organize for second time the Pyrenees Ice Swimming Festival.

We have some experience in cold crossings. We have organized two editions in this iced environment. First on 6 December 2015 (1st Crocing Ice), the second on 12 and 13 March 2016 (Pyrenees Swimming Ice Festival). Due to the warm reception and the impact of social media and these two experiences, and due to the international demand to make a journey of its kind in southern Europe, we decided to organize again the Pyrenees Swimming Ice Festival. 1r Campionat de Catalunya de Natació d’Hivern “Open” two circuits ((International Winter Simming Association, IWSA) and (International Ice swimming Association, IISA)) with various swimming events in the frozen lake Puigcerdà 1,200 meters. the conditions of water temperature will be between 0 and 5 degrees.

The Pyrenees Swimming Ice Festival. 1r Campionat de Catalunya de Natació d’Hivern “Open” will take place on 18 and 19 March 2017. Come in search of new sensations swimming in extreme cold and to discover the magnificent landscapes and the Pyrenees!

PYRENEES ICE FESTIVAL TERMS AND CONDITIONS

Age Limit. Competitors must be older than 18 years on the day of the event.

Entry criteria. Entry to events and purchase of products is open to all nationalities and residents of all countries. Competitors who meet event entry criteria and are members of the federation (national or autonomic country participante) have priority. All events for all swimmers are subject to the rules of the International Winter Swimming Association (IWSA). For safety rasons, the swim event is regulated by the organising entities and only competitors signed up prior to the event via the website can take part in the events.

To formalise the definite registration of the swimmer this event, the organisation will have in consideration so much the sportive curriculum in cold and open waters. They Will have priority those swimmers that have participant previously in any events of the circuit IWSA, IISA or the two event contested previously to the Lake of Puigcerdà.

Entry to the event is limited to 60 competitors by distance.

In order to enter, competitors must acknowledge that they have read and agreed to the terms and conditions of entry by ticking the box “I have read and agree to the terms and conditions of entry“ on the entry system‘s Registration Form. The Registration Form will be made available online by the webmaster managing event entries. The organisers reserve the right to request official identification documents (national identity card, passport or other) to check the identity and age of the competitors.

Emergency contact. It is each competitor’s responsibility to ensure that their emergency contact details are correct on the registration form. Please email or call us if you would like to update in the pre-registration form.

Organisers reserve the right to refuse entry to competitors who do not expressly agree with the present terms and conditions. In case of doubts or if the situation is unclear, organisers have the right of final decision.

Event Details

Danger. The events are inherently dangerous and physically challenging as they take place in March in a mountain environment. Consequently, the water temperature is likely to be below 5°C (41 Farenheit). Swimming and swim racing in water with a temperature of 5°C is a very dangerous exercise. The body is exposed to serious physical and mental stress. Competitors must be familiar with the possible risks of cold water swimming.

Distances. Swim events will include distances IWSA of 25m, 50m, 100m, 200m and 450m, 1000m and 4-person relays of 4x50m on the buoyed course of the Puigcerdà lake. All the individual distances also will form part of the 1r. Campionat de Catalunya de Natació d’Hivern “Open”. Given the extreme conditions of the events, competitors must be able to judge which distances they are really able to swim. Competitors must fill in the pre-registration form certifying the distances that they are able to swim (no wetsuit, standard swimming costume with one hat, no boots, no gloves, no neoprene hat).

Qualifying Swim for the 50m event. In order to qualify for the 450m event, competitors must have successfully completed the previus distance.

Qualifying Swim for the 100m event. In order to qualify for the 450m event, competitors must have successfully completed the previus distances.

Qualifying Swim for the 200m and the 450m event. In order to qualify for the 200m and 450m event, competitors to have swimming events to calendar IWSA, IISA or have taken part in the previous edition of the Pyrenees Ice Swimming Festival or the Travessia del Glaç of 2016. Also they will be able to swim this type of tests the swimmers that have a lot of experience in long distance or extreme swimming.

4 x 50m Relay. People wishing to take part in 4-person relay teams must provide the name of the relay team on the pre-registration form.

Swim Strokes. The official swim stroke is front crawl/freestyle. Organisers reserve the right to allow wimmers to swim breaststroke (allowed on a case-by-case basis and only if requested prior to the event).

Competitors swim on an individual basis. Events will take part in series of 4 to 6 competitors. Competitors must neither dive nor do tumble turns. Touch turns only.

Competitor Equipment. The swimmer must wear a safety floaty provided by the organisers, one pair of swimming goggles and standard silicon or latex cap. Only swimming costumes allowed by IWSA Swim Rules are allowed.

Swimming Area. Depending on the surface of the lake, organisers will build an appropriate structure with safety buoys according to the IWSA Swim Rules.

The official doctor will have the aptitude to decide if a swimmer can continue taking part in the tests, when the health of the swimmer is not in conditions.

DATES AND TIMES

Saturday, 18 March (3pm-7pm):

 • 3pm. 25 m freestyle.
 • 4pm. 50 m freestyle.
 • 5pm. 200 m freestyle.
 • 9pm. Dinner Pyrenees Ice Swimming Festival: Restaurant Tapanyam.

Sunday, 19 March (10am-1pm):

 • 10am. 100 m freestyle.
 • 11am. 450 m freestyle.
 • 12pm. 4 x 50m relay  freestyle.
 • 1pm. Delivery of prizes.

The organisers and medical staff reserve the right to pull from the event a competitor who is

 • Obviously unfit physically for the event.
 • Showing signs/symptoms of hypothermia.
 • Not able to complete the full course of the event.
 • Not visibly wearing official accreditation pass, assuming a false identity or using the event for publicity purposes other than those of the event.
 • Showing an unsportsmanlike conduct or complaining repetitively to organisers on unreasonable grounds
 • Disregarding the present terms and conditions.

Should the weather conditions be particularly adverse and unfavorable to the safe running of the event or to the safety of competitors, organisers reserve the right to cancel the event without refund.

EVENT SAFETY

Swim events will be duly authorised and monitored by a safety and rescue service hired specifically for the events, the medical team, an ambulance service and technical control services of the organisers.

Competitors are covered by a civil responsibility and accident insurance policy, as provided by Decree 56/2003 dated 20 February governing sports and athletic activities in natural environments (DOCG N° 3838 dated 07/03/2003).

The organisers and their partners cannot be held responsible for any injuries due to the lack of caution, negligence or poor physical condition of the competitors.

Feeding stations will be located at the start and finish of the events. Next to the feeding stations, competitors will find enclosed areas with heaters and a jacuzzi.

REGISTRATION PACK AND SAFETY BRIEFING

A registration pack (including accreditation pass and goodie bag) can be collected during registration from the organisers on the first day of the festival, Saturday March 18, 2017 (schedule: 1pm to 3pm). A safety briefing will be provided online.

 AWARD CEREMONY

Prizes and awards will be delivered on Sunday March 19, 2017 at 1pm.

COMPETITOR AFFIDAVIT

As competitor entered for the PYRENEES ICE SWIMMING. 1r. CAMPIONAT DE CATALUNYA D’HIVERN, I have read and accept the terms and conditions of the event and declare that:

 • By entering in any event of the Festival, I have read and agree with the terms and conditions of the event website.
 • I am physically fit, I have trained in order to be able to complete the swim course(s) and I checked my personal and medical health prior to the event. I am physically trained for this swimming competition, I am physically healthy and suffer from no physical impairments or diseases that may prevent me from entering the competition. If, during the event, I suffer from any injury or circumstance that may significantly alter my personal health, I will inform the organisers as soon as possible.
 • I am sane of body and mind and understand that taking part in the events is a dangerous and risky activity for all competitors. On my own free will and initiative, I am fully responsible for risks and consequences related to my entry and participation in the event(s).
 • I am self-sufficient for the full duration of the events and am fully aware of the necessary theoretical and practical details to enter the event(s) with adequate sports equipment.
 • I will abide by the norms and safety protocols laid out by the organisers and will behave in a responsible manner without increasing risks for my physical and mental health. I will follow instructions and will obey decisions taken by the organisers (judges, medical teams and organisers) to ensure safety.
 • Medical teams have my autorisation to conduct any necessary tests or medical care as may be required by circumstances, with or without my express consent if I am unable to provide it. I agree to pull from the event(s) if they consider my participation unsafe.
 • I authorise the event organisers to film, photograph, audio record, report and generally, to record in any way, my participation to the event(s) and waive any and all copyrights and financial rights that may derive from such media, should the media be used for commercial or advertising purposes.
 • I understand that the organisers reserve the right to modify, fully or partially, the format of the event(s), including cancel the event(s) for circumstances beyond their control.
 • By entering the Festival, I agree to all related terms and conditions. Their interpretation, as well as all related decisions on unwritten topics, will be decided by the organisers. In case of conflict of interpretation, the Catalan version of the Terms and Conditions prevails.
 • I have decided to enter on my own free will and sole responsibility. The organisers, their partners and sponsors will not be held liable for any physical or material damage related to the event(s).
 • I understand that my personal details, as provided during the registration process, will be enterd in a database owned by the non-profit Nedant à Itaca (Nager à Ithaque) and such database can be used by the swim non-profit to analyse registration forms and communicate on events, activities and related products. This database will be transferred to CronoSports ALBECAM, webmaster company for the event, with the goal to manage entries, including the publication of competitors’ names and first names and their final results in the event(s). I agree to such use of the database.

I understand that I have personal rights to access, modify, erase and oppose such use of my personal details by sending an email to contacta@cerdanyanedant2017.com or by regular mail to Nedant a Itaca Swimming Association Avd. dels Pirineus, 23 3-2 17520 Puigcerdà.

HOW TO REGISTER

The registrations are closed by limit of participants.

 

Allotjament recomanat (complert)/Hébergement recommandé (complet)/Accommodation recommended (complete)/Alojamiento recomendado (completo)

Campus_Cerdanya_logo-300x173

Fer la reserva telefonant al telèfon (+34) 972 88 35 30 o per mail info@campus-cerdanya.com indicant que formen part de la competició/Faire une réservation par téléphone au (+34 ) 972 88 35 30 ou par courrier info@campus-cerdanya.com indiquant la participation à la compétition/Make a reservation by calling (+34 ) 972 88 35 30 or by mail info@campus-cerdanya.com indicating that part of the competition /
Hacer la reserva llamando al teléfono (+34) 972 88 35 30 o por mail info@campus-cerdanya.com indicando que forman parte de la competición.

 

Organitzadors/Organisateurs/Organizers/Organizadores:

image-16

Amb el suport de/Avec le soutien de/With the support of/Con el soporte de:

ajuntament de puigcerda   image-13       image-12      image-1

 

Col·laboradors/Collaborateurs/Collaborators/Colaboradores:            

federacio_catalana_natacio_escut     Logo_aqualove    image-5    image-7LOGO IRIS JPG-2    hoteldellago  logo sent 1       marcmones01  IMG-20170116-WA0027 image-6 11742854_832817620134664_3469195097927535989_n

 

PER POSAR DE MANIFEST/POUR METTRE EN AVANT/TO HIGHLIGHT/PARA VISUALIZAR:

image      550b128d-fc7f-497f-a918-b48399e04c1e

Detalls

Inici:
març 18 @ 3:00 pm
Finalització:
març 19 @ 2:00 pm
Esdeveniment Categories:
,
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, ,

Organitzador

Nedant a Itaca Swim Association

Recinte

Puigcerdá
Puigcerdá, Girona España + Mapa de Google